Teniszezzünk

Teniszfelszerelés - Wilson Blade 98 18x20 2017 - A támadó gépezet

2017. április 16. - tennismaster

 

 wilson_blade_2017_18x20.jpg

Tenisz felszerelést bemutató cikksorozatunk célja, hogy segítséget nyújtsunk nektek, amatőr teniszezőknek, ha bármilyen teniszezéssel kapcsolatos felszerelést, kiegészítőt szeretnétek vásárolni.  A Fehér Sport Buda jóvoltából, sikerült tesztelnem a Wilson Blade 304 gramm súlyú, 18x20-as húrozású, legújabb modelljét. 

Tovább

Teniszfelszerelés - Wilson Blade 98 18x20 2016 - Hihetetlen komfort és pontosság

wilson_blade-98-18x20.jpg

Tenisz felszerelést bemutató cikksorozatunk célja, hogy segítséget nyújtsunk nektek, amatőr teniszezőknek, ha bármilyen teniszezéssel kapcsolatos felszerelést, kiegészítőt szeretnétek vásárolni.  A Fehér Sport Buda jóvoltából, sikerült tesztelnem a Wilson Blade 304 gramm súlyú tavalyi modelljét. 

Tovább

Fejlődj edző nélkül - Hogyan fordítsuk meg a vesztésre álló mérkőzést?

a_labdamenet_befejezesenek_utolso_ket_szakasza.jpg

Kétségtelenül az egyik legnehezebb feladat, ha egy vesztésre álló mérkőzést kell megfordítani. Sokan vagyunk akik konokul ragaszkodunk, a gyakran vesztes alaptaktikánkhoz. A siker titka, hogy a győztes stratégiák mindig rugalmasak és lehetőséget adnak nekünk a különböző ritmusváltásokra. 

Tovább

Fejlődj edző nélkül - 7 tanács, hogyan legyél jobb amatőr!

tenisz_elso_ket_szakasza.gif

Mindegyikünk játékának megvannak a hátulütői. Nem mindenki született tehetség, de attól még nem vagyunk állandó vesztésre ítélve, mert nem szórjuk egyfolytában a bombasztikus nyerőket. Láttam már sok olyan amatőrt, aki elég gyenge technikai tudással is sorban nyerte a meccseket,  sokkal képzettebb játékosok ellen. Vajon mit tudnak ők?

Tovább

Fejlődj edző nélkül - Amit lehet, egyszerűsíts le!

tenisz_elso_ket_szakasza.gif

A technikai fejlődés természetesen a tenisz játékban is erősen érezteti a hatását. Ti is látjátok, hogy az ütők és a húrok újabb és újabb generációi mind azt szolgálják, hogy minél gyorsabban és pontosabban tudjunk játszani. Ma az igazán jó amatőr játékosok, gyorsabban ütik a labdát mint 40-50 éve a világelit ütötte azt, a kis faütőikkel :)

Tovább

Fejlődj edző nélkül - A labdamenet megnyerésének utolsó két szakasza

a_labdamenet_befejezesenek_utolso_ket_szakasza.jpg

Előző cikkünk arról szólt, hogy hogyan kezdjük el a labdamenet úgy, hogy a lehető legtöbb eséllyel vegyük fel a harcot ellenfelünkkel. A folytatásban szeretném nektek megvilágítani, hogy az adódó lehetőségeinket, hogyan tudjuk rögtön felismerni és a legjobban kihasználni.

Tovább
süti beállítások módosítása