Teniszezzünk

Teniszfelszerelés - Wilson Blade 98 18x20 2017 - A támadó gépezet

2017. április 16. - tennismaster

 

 wilson_blade_2017_18x20.jpg

Tenisz felszerelést bemutató cikksorozatunk célja, hogy segítséget nyújtsunk nektek, amatőr teniszezőknek, ha bármilyen teniszezéssel kapcsolatos felszerelést, kiegészítőt szeretnétek vásárolni.  A Fehér Sport Buda jóvoltából, sikerült tesztelnem a Wilson Blade 304 gramm súlyú, 18x20-as húrozású, legújabb modelljét. 

Külföldi oldalak véleményei

 

Tennis Warehouse

Alapvonal játék - a tesztelők véleménye, hogy az ütőt jó kontroll jellemzi, rendkívül mélyen lehet vele játszani, és jól lehet pörgetni is vele. A sweetspot nagyon nagylelkű, és sikerült megtalálni a kényelmet úgy, hogy nem csökkent a pontosság. A tesztelők szerették a merevebb, élesebb keretet, és kevesebb rezgést ad át az ütő mint az előd.  

Röpte - pár tesztelőnek az ütő súlya miatt nehezebb volt kicsit röptézni az ütővel. Azt is elismerték, hogy hatékonyan és kiszámíthatóan, de támadóan lehet röptézni az ütővel. Egy kicsit több irányíthatóságot szerettek volna a tesztelők.

Adogatás - a tesztelők véleménye, hogy az ütő súlya és sűrűbb húrkiosztása miatt erősen és pontosan lehet adogatni vele. Egy tesztelő jól tudott pörgetett adogatást is ütni az ütővel, és a második szervánál is magabiztos volt.

Ritörn - mélyen lehet ritörnözni az ütővel, és dicsérték a stabilitást és pontosságot. Nagyon jól lehet blokkolt és nyesett fonák ritörnt ütni vele. 

Hátrányok - egy kicsit több irányíthatóságot és kicsit több súlyt?? hiányolt az egyik tesztelő. Ajánlották, hogy kísérletezzük ki, hogy milyen húrral/húrfeszességgel a legjobb játszani az ütővel.

Előnyök - dicsérték a lendítési súlyt, jó ellenőrzés, stabilitás és nagyobb teljesítmény az előző verzióhoz képest. Kiemelkedőnek jellemezték az ütő azon tulajdonságát, hogy magabiztosak lehetünk abban, hogy az ütéseknél a labda nem fog elszállni, hanem pályán belül ér célba.

 

Saját tapasztalatok

Már legalább 15-20 órát játszottam az ütővel és meggyőzött, hogy egy igazi gyöngyszemre bukkantam a teniszütők piacán. Az előző modellhez képest kicsit merevebb keretű az ütő, de ez csak kicsit érezhető, és még így is komfortosnak mondható. Viszont a lényeg, hogy a merevebb kerettel gyorsabban tudunk játszani. Az ütőnek továbbra is megmaradt a stabilitása a viszonylag nagy sweetspot miatt, és nincsenek nagy homály ütések. Nagy biztonsággal tudjuk a tempót diktálni az ütővel, és igen, ez az ütő egy kimondottan támadó ütő, és emellett rendkívül jó érzés játszani vele. A sűrű húrozás ellenére, jól lehet pörgetni vele, ami a stabilitás miatt fontos. Játszottam az ütővel rugalmasabb és merevebb húrral is, és mindkettővel jól teljesített az ütő, de a rugalmasabb húrral ajánlom a kicsit merevebb keret miatt. A 304 grammos ütő húrozott súlya 320 gramm, ami szerintem a teteje amivel az amatőröknek még szabad játszaniuk. Érezhetően van súlya az ütőnek, de talán az új rezgéselvezető anyagösszetétel (countervail) miatt, én nem éreztem, hogy különösebben nehéz volna játszanom az ütővel. Próbáljátok ki és aki kicsit nehéznek találja annak ajánlom a 294 grammos, ritkább húrozású változatot.  

Összegzés

Nagyon jó támadó ütőt ismertem meg a legújabb, 18x20-as húrozású Blade személyében. Stabilan, pontosan, gyorsan és mélyen lehet játszani vele. Aki szereti irányítani a labdamenetet, és szeret támadni, annak ezt az ütőt mindenképpen ki kell próbálnia. Még az az ismerősöm is rohant a boltba megvenni az ütőt, (kipróbálás után) aki kimondottan szkeptikus volt az ütővel kapcsolatban. Ez azt hiszem mindent elárul az ütőről!

 

Ütő fontos adatai

Súly gramm (húrozatlan) 304
Súly gramm (húrozott) 320
Fejméret (cm² / in²) 632/98
Súlyközéppont (mm) 325
Hosszúság (cm) 68,5
Profilvastagság (mm) 20,6
Húrvezetők száma 18x20
Grip méretei (fogás vastagság) 1 - 4
Szerkezet Grafit és kevlár
Keret Merevség (RA) 65
Ajánlott húrfeszesség (kg) 22 - 26

 

Sose vegyél úgy ütőt, hogy előtte nem próbálod ki játék közben!

A bejegyzés trackback címe:

https://teniszezzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3812430255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása