Teniszezzünk

Fejlődj edző nélkül - 7 tanács, hogyan legyél jobb amatőr!

2016. december 14. - tennismaster

tenisz_elso_ket_szakasza.gif

Mindegyikünk játékának megvannak a hátulütői. Nem mindenki született tehetség, de attól még nem vagyunk állandó vesztésre ítélve, mert nem szórjuk egyfolytában a bombasztikus nyerőket. Láttam már sok olyan amatőrt, aki elég gyenge technikai tudással is sorban nyerte a meccseket,  sokkal képzettebb játékosok ellen. Vajon mit tudnak ők?

7 tanács amivel növelheted nyerési esélyeidet!

Lehet, hogy az ellenfeletek tehetségesebb és technikailag képzettebb nálatok, mégis lehet ezt kompenzálni ha okosan és rafináltan játszotok.

  1. Figyeljetek a természeti elemekre. Napsütés - emelgessetek ha az ellenfél nappal szemben játszik Szél - támadjátok meg a gyenge második szervát, vagy alapütéseket, ha erős ellenszélben játszik az ellenfeletek Hőség - törekedjetek hosszú labdamenetekre, hogy kihasználhassátok jobb erőnléteteket, és ledaráljátok az ellenfelet
  2. Lábmunka - Ahhoz sem kell nagy tehetség, hogy folyamatosan mozogjatok a pályán, és mindig gyorsan visszahelyezkedjetek az optimális pozícióba. Erről korábbi cikkünkben már írtunk. Ezzel alaposan megnehezíthetitek a képzettebb ellenfél dolgát, hiszen minden labdán "rajta" lesztek.
  3. Játsszunk biztonságosan - Ha kellően magas és hosszú labdákat küldtök az ellenfél térfelére, nemcsak kevés hibával fogtok játszani, hanem az ellenfelet is belehajszolhatjátok több, ki nem kényszerített hibába. Csak üssétek be az első szervát az ellenfél gyengébbik oldalára, és iktassátok ki a játékotokból a kettős hibákat. Meglepődtök majd, hogy mennyire stabilan sikerül tartani az adogatásotokat.
  4. Kisasszonyos tenisz -  Az ejtés és átemelés elég sok amatőr meccset döntött már el. Az előre és hátrafutás fárasztó a legtöbb amatőrnek, ezért használjátok bátran. Hajtsátok ki a szuszt is az ellenfélből.
  5. Erőnlét, fizikai kondíció - Hiába vagytok esetleg nagyon gyorsak, ha már az első szett vége felé görcsöl a lábatok. Jobb fizikai állapotban kell lennetek az ellenfélnél. Naponta, kétnaponta fussatok, ússzatok, ugrókötelezzetek stb. Ha nem vagytok elég gyorsak, a konditeremben meg tudjátok erősíteni azokat a lábizmokat amivel növelhető a robbanékonyságotok. 
  6. Küzdjetek, harcoljatok - Ez sem tehetség kérdése. Menjetek minden labdáért, még olyanokért is amik kilátástalannak látszanak. Egyrészt meg fogtok lepődni, hogy mennyi labdát elértek amit nem gondolnátok, másrészt az ellenfélben is tudatosítjátok, hogy csak a legerősebb és legjobban helyezett labdákkal tud pontokat nyerni ellenetek. 
  7. Élvezzétek a kihívást - Ha megtanuljátok élvezni a harcot és a kihívást, ez nagyban meg fogja növelni a győzelem esélyét. A meghátrálás helyett, a "harc" vállalása, (főleg vesztett állásokban is) hosszútávon meghozza a sikert!

Próbáld ki, és fejlődj velem minden nap!

Ha tetszett, olvasd el a többi cikkünket is!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teniszezzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9712045541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása