Teniszezzünk

Teniszfelszerelés - Technifibre tfight 295 2015 - Erő és stabilitás

2016. szeptember 22. - tennismaster

tfight295.jpg

Tenisz felszerelést bemutató cikksorozatunk célja, hogy segítséget nyújtsunk nektek, amatőr teniszezőknek, ha bármilyen teniszezéssel kapcsolatos felszerelést, kiegészítőt szeretnétek vásárolni. Most egy megbízható teniszütőt, a Technifibre tfight sorozat, 295 grammos versenyütőjét szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani. 

Külföldi oldalak véleményei

Tennis Warehouse

hátrányok - egy használó könyök és csukló fájdalomról panaszkodott

előnyök - tökéletes súlyú ütő, gyors és jó kontrollt ad, pontosan lehet ütni vele, pörgetésre kiváló, a pure drive-hoz képest jobban védi a könyököt és jól megy róla a labda, de sokkal pontosabb és jobb érzés ütni vele. A közepes súlyú ütők közül azért előnyös, mert pontos, és amikor szükséges megfelelő pörgetést lehet létrehozni vele

Tennis.com

A megnövekedett fejméret (a 2014-es modellhez képest 630-ról 645cm2) miatt az optimális találati pont kicsit megnövekedett, ezért az ütő megbocsátóbb a rosszul eltalált ütéseknél. Jól lehet pörgetni vele. Laposabb, telilapos ütéseknél veszít a kontrollból, és a labda hajlamos elszállni. Röptéhez nem a legjobb választás mert a nagyobb fej,  kicsit akadályozza a pontos manőverezést. Az agresszív röptékhez hiányzik egy kis tömeg az ütőből. Adogatásnál jól teljesít az ütő, mert a könnyebb súly miatt jól gyorsítható az ütő feje. Pörgetett, kick szervát, könnyebb vele ütni mint sok nehezebb keretű ütővel. Hátránya, hogy nem olyan pontos mint az elődje. Az ütő komfortosnak mondható jó érzés vele játszani.  

Saját tapasztalatok

Több hónapig használtam ezt az ütőt, és nagyon jó tapasztalataim voltak vele kapcsolatban. A véleményem az, hogy ez egy tényleg nagyon megbízható ütő. Nagyon jól lehet pörgetni vele, pedig nem is pörgető húrt használtam. Agresszíven lehet vele játszani. Kevésbé érzékeny, a nem optimálisan eltalált ütésekre, mert még így is pályán tudjuk vele tartani a labdát. Gyorsan megy róla a labda, de védekező ütéseknél hiányoltam egy kis tömeget az ütőből. A rugalmasabb keret miatt (RA 67) komfortos, kényelmes érzés vele játszani. 

Ütő fontos adatai

Súly (gramm) 295
Fejméret (cm² / in²) 645/100
Súlyközéppont (mm) 325
Hosszúság (cm) 68,5
Profilvastagság (mm) 23
Húrvezetők száma 16x20
Grip Tecnifibre X-Tra Feel
Grip méretei (fogás vastagság) 1 - 4
Húr Tecnifibre XR1 1,30mm
Szerkezet 100% Garfit +  Dynacore
Keret Merevség (RA) 67
Ajánlott húrfeszesség (kg) 22 - 27

 

Az ütőhöz jelenleg 30 000 Ft körüli áron lehet hozzájutni. Ár - érték arányban, kiváló választás

Ajánlom azoknak az amatőr játékosoknak, akik szeretnek kontrolláltan támadni, de nem szeretnék elcsapkodni a labdákat. Ez az ütő segítségetekre lesz ebben. 

Sose vegyél úgy ütőt, hogy előtte nem próbálod ki játék közben!

A bejegyzés trackback címe:

https://teniszezzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr10011702063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása