Teniszezzünk

Nem is olyan drága a tenisz?

2016. szeptember 11. - tennismaster

teniszezni_nem_draga.jpg

Biztos sokan hallottátok már, hogy a tenisz az egy drága sport. Ez még régről datálódik, amikor is a tenisz tényleg úri, fehér ruhás sportként indult. Azóta viszont sok - sok év eltelt és a tenisz is mint sok más sport, tömegsport lett. Persze lehet erre a sportra is rengeteget költeni, de aki csak játszani szeretne, annak már nem kell sokat áldozni, ha heti pár alkalommal teniszezni szeretne.

Amatőr teniszezők költségei (felszerelés)

Nézzük, hogy mennyibe kerül annak a tenisz, aki először szeretne lemenni egy tenisz klubba. Először meg kell venni a szükséges felszerelést.

Teniszütő - a legjobb márkájú felnőtt teniszütők 10 000 - 15 000 Ft-tól kezdődnek.

Salakos teniszcipő - ez fontos, mert a salakos teniszpályára csak ezzel tudunk felmenni. 15 000 Ft-tól már egész jókat kapni, de van cipő 30 - 40 000 Ft-ért is. Egy kényelmes póló és egy rövidnadrág kell még, aminek a zsebében a teniszlabda elfér. Ezt akár otthon a ruhásszekrényben is találhatunk.

Teniszlabda - ez a leginkább fogyóeszköz egy teniszezőnek. Egy doboz teniszlabda 1800 - 2500 Ft-ig tudunk megvásárolni. Beszéljünk a tenisz klubunk edzőjével, mert valószínű, hogy ők olcsóbban tudnak nekünk labdát beszerezni.

Jó esetben 30 - 40 000 Ft-ból megvettük a felszerelést, tehát már csak klubot kell keresnünk.

Költségeink a teniszklubban

A tenisz klubok között, árban és szolgáltatásokban is nagy különbségek lehetnek. Ezért keressünk olyat, ami viszonylag közel van lakóhelyünkhöz, vagy munkahelyünkhöz, de még megfelelő a pénztárcánknak. Budapesten jóval drágábbak a pályabérleti díjak mint vidéken. A fővárosban a tavaszi, nyári, szabadtéri szezonban a pályabérletek 1500 Ft/óratól indulnak, és ez felmehet akár 3 - 4 000 Ft-ig is. Vidéken főleg a kisebb településeken, akár 1000 Ft-tól tudunk pályát bérelni, sőt ott egy egész szezonra szóló bérletet kapunk 25 000 - 40 000 Ft-ért, és ezért korlátlanul teniszezhetünk, ha éppen van szabad pálya. Sok pesti teniszezőt ismerek, aki ezért jár az agglomerációba teniszezni. Kocsival fél óra alatt bárhol ott lehet lenni, és jó levegőn üthetjük a lasztit. Kell ennél több?

Télen drágábbak a pályák, kb. 5 000 - 6 000 Ft/óra. Viszont ezt úgy oldják meg az amatőr teniszezők, hogy ilyenkor párosozni szoktak, mert így a költségek négy felé osztódnak. Amennyiben közösen veszünk a téli szezonra, mondjuk egy heti két órás bérletet, a költségek még kevesebbre jönnek ki. Visszaszámolva óránként 1 000 - 2 000 Ft-ért alkalmanként télen is tudunk teniszezni. Télen még nagyon népszerűek az amatőr versenyek is, hiszen 4 - 5000 Ft nevezési díjért több órát játszhatunk, ráadásul egyénit és nem párost, ami azért jobban megmozgat mindenkit.

Teniszoktatás gyerekeknek

Utána érdeklődtem, és Budapesten most a Play and Stay módszerrel tartott gyerekoktatás költsége, heti két alkalomnál 13 000 Ft-tól akár 20 000 - 25 000 Ft-ig is terjedhet. Vidéken ennél olcsóbb árak vannak és lehetnek. Azt gondolom, hogy ezek az árak nem olyanok, amit csak a jó anyagi helyzetben lévő családok tudnak kigazdálkodni, tehát bárki számára elérhetőek.

Gyerek teniszütők már 5 - 6 000 Ft-tól elérhetőek, ezen kívül pedig még egy kis teniszcipő kell, amit 10 000 Ft körül meg tudunk venni, és mehet is a lúrkónk edzésre.

Remélem, rá tudtam világítani, hogy a tenisz talán nem is olyan drága, mint sokan gondoljátok. Készülőben van egy olyan tenisz klub adatbázis, amiből majd megtudhatjátok, hogy a lakóhelyetek környékén, a helyi teniszklubban milyen szolgáltatások és milyen árak vannak és ez nagyban megkönnyítheti a klub választást.

Fotó: https://www.flickr.com

A bejegyzés trackback címe:

https://teniszezzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr311662746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása