Teniszezzünk

Teniszfelszerelés - Babolat Pure Drive 2015 - Büntet és jutalmaz

2016. november 01. - tennismaster

babolat_pure_drive_2015.jpg

A Babolat Pure Drive, a világ egyik legnépszerűbb ütője. Teszteltem a 2015-ös modellt, ami a szakértő szerint, szinte teljesen megegyezik a 2016-os ütővel. 

Külföldi oldalak véleményei

Kezdjük a szokásos nemzetközi kitekintéssel.

Tennis Warehouse

Szokásosan négy középhaladó, haladó tesztelőt kértek meg az ütő véleményezésére. 

Alapütések - a véleményük, hogy a Pure Drive hagyományosan jó az alapvonalról, és az előző verziónál jobban teljesít. Jó erő és kontroll jellemzi, és jól lehet vele pörgetni.

Röpte - hatékony a hálónál, hasonlóan mint az alapvonalnál. Mélyröptéknél, és erős támadó labdák ellen is hatásos. Szívesen röptéztek az ütővel.

Adogatás - A pure drive hagyományosan jól teljesít az adogatásoknál. Erőben és hatékonyságban javult az előző modellhez képest. Jó, pörgetett szervát ütni vele.

Ritörn - Összességében a vélemény, hogy nagyobb önbizalmat adott a játékosoknak. Gyorsan lendíthető ütő ezért hatékony a gyors adogatások ellen. Blokkolt fogadásnál megfelelő súly áll rendelkezésre, hogy mélyen küldjük vissza a labdákat. Második szervánál kínálja az ütő a gyors, támadó ritörnöket. 

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy az ütő a legjobb értékelést az

alapvonalról, adogatásnál, ritörnél és a gyorsaságra kapta.

A leggyengébben pedig, a nyesésnél és a komfort érzésben teljesített.

Protennistips

Az ütő előnyei

Még több erő a FSI technológia használata miatt és a magasabb sweetspot miatt

Több kontroll és pontosság, amikor csak szeretnénk

Alapvonalról, szervánál és ritörnél nagyon jól teljesít

Ajánlott középhaladó és haladó játékosoknak akik gyors és teljes lendítéssel játszanak és szeretik az erőt és a kontrollt

Hátrányok

Érezni a merevebb keretet, és nem ajánlott azoknak a játékosoknak akiknek csukló, kar vagy váll problémái vannak.

Saját értékelés

Amikor tesztelésre megkaptam a Fehérsport Budától, a 2015-ös Babolat Pure Drive ütőt, figyelmeztettek rá, hogy minimum 2x2 órát játsszak vele, és csak azután mondjak véleményt. A másik amit mondtak róla, hogy mivel elég merev keretű ütő, ezért nagyon megy róla a labda és ezért sok amatőr nem tud vele játszani. 

Azt kell, hogy mondjam ez teljesen beigazolódott. Először nagyon furcsa volt, hogy a sweetspot feljebb van nem középen, ezért azok a labdák amit középen vagy kicsit közelebb találtam el, szépen szálltak el mint a győzelmi zászló. Amikor viszont figyeltem rá, hogy az optimális ponton találjam el a labdát, az ütő gyors és pontos volt. Játék közben a labda gyorsabban ment, egy rugalmasabb keretű ütőhöz viszonyítva, ez észrevehető volt. Azokat a labdákat amik a háló szintjénél kicsit magasabbra pattantak, számomra meglepő sebességgel tudtam meggyorsítani tenyeressel. Nagyon jó érzés volt :) Az adogatások is kissé felgyorsultak ezzel az ütővel. A vastagabb keret miatt, az ütő jobban elnyeli a rezgéseket, és annak ellenére, hogy tényleg merev a keret, nem rossz érzés játszani vele, bár szokni kell ez tény. Fontos, hogy rugalmasabb húrt használjunk hozzá, és maximum 24 kilóra húzassuk. Amennyiben jó technikával és az optimális találati ponton találjuk el a labdát, az nagyon gyorsan és pontosan megy a kívánt célterület felé. Viszont ha bármilyen technikai hiba folytán rosszul találjuk el a labdát, az ütő hajlamos csúzliként viselkedni.

Összegzésképpen elmondhatom, hogy az ütő azért keltette fel az érdeklődésemet, mert érzékenynek találtam a technikai hibákra. Tehát én az ütőt olyan versenyző amatőröknek ajánlom, akik még akarnak fejlődni, mert ez az ütő szinte megtanít a helyes technikára, és cserébe növelni tudod a játéksebességed és a pontosságodat is.

Sose vegyél úgy ütőt, hogy előtte nem próbálod ki játék közben!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teniszezzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4211711157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása