Teniszezzünk

Fejlődj edző nélkül - A reakcióidőd javítása

2016. szeptember 06. - tennismaster

roger_federer_2.jpg

Mi amatőr teniszezők is arra vágyunk, hogy a teniszben sikereket érjünk el. Nekünk már siker, ha klubunkban végre megverjük a jobbak közé tartozó "Józsit", aki eddig sok borsot tört az orrunk alá, és jó lenne a kisebb nagyobb amatőr versenyeken is kicsit jobban szerepelni mint eddig. Nem vagyunk profik. Ennek ellenére azért van egy rossz hírem nektek. Kemény munka és kitartás nélkül, nem fog a játékunk magától fejlődni, még amatőr szinten sem. Ezért nekünk kell tenni!

Reagáljunk gyorsabban!

Rögtön kezdhetjük is azzal, hogy mindenki gyorsan megnézi, hogy jelenleg milyen szinten áll a teniszben. Ezt kb. 1 perc alatt el tudjátok dönteni, ha legközelebb a pályán vagytok. Tudom most sokan gondoljátok, hogy ez lehetetlen, hiszen ahány ember annyi féle technika, ütőerő, gyorsaság stb, hogy lehet ezt egy dologból megállapítani? Pedig van egy egyszerű módszer erre. Csak azt kell megnéznetek, hogy mikor reagáltok amikor elindul felétek a labda.

Kezdő amatőr játékos vagy - ha akkor mozdulsz először és kezded a nyitást, amikor a térfeleden lepattan a labda. 

Középhaladó amatőr játékos vagy - ha akkor mozdulsz először és kezded a nyitást, amikor a háló felett van a labda

Haladó amatőr játékos vagy - ha akkor mozdulsz először és kezded a nyitást, amikor a labda elhagyja az ellenfeled ütőjét

Persze ezeknek a szinteknek lehetnek különböző változatai. Valaki gondolhatja magáról, hogy ő haladó, mert rögtön indul amikor az ellenfél megüti a labdát, és nem érti, hogy akkor miért késik le sokszor a labdáról. Ez azért lehet, mert ugyan sokan indulnak azonnal, de a nyitást csak akkor kezdik, amikor a labda lepattan előttük, vagy jóesetben amikor a háló felett van. Egy gyors labdánál ez mindenképpen végzetes lehet. Csak akkor leszel haladó szinten, ha a mozgással együtt, a nyitás mozdulatát is azonnal elkezded. 

A videó is segít

Kérjetek meg egy barátot, vagy családtagot, hogy vegyen fel titeket játék közben hátulról, de úgy, hogy mindig ti legyetek szemben. Tökéletesen fog látszódni, hogy mikor reagáltok először. Vannak olyan teniszező társaim, akik néha megkérnek tartsak nekik egy kis edzést. Amikor mondom nekik, hogy a labda elindulásakor kezdjék meg a nyitást és induljanak el, bőszen bólogatnak, aztán ugyanúgy későn reagálnak mint addig. A rossz beidegződéseket nehéz gyorsan kijavítani. Viszont ha már tudod, hogy későn mozdulsz, legközelebb a pályán már odafigyelsz erre. Hidd el, hogy hamarosan olyan labdákat is vissza tudsz majd ütni, amiről eddig simán lekéstél. Pedig nem mentél le a konditermbe lábat erősíteni és nem csináltál gyorsító lábmunka és futó edzéseket sem, mégis gyorsabban érsz a labdák mögé. Hihetetlen ugye?

Próbáld ki, és fejlődj velem minden nap! Küldd el ezt a cikket teniszező ismerőseidnek, klubtársaidnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://teniszezzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8111670928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása