Teniszezzünk

Teniszfelszerelés - Wilson Blade 98 18x20 2016 - Hihetetlen komfort és pontosság

2017. február 16. - tennismaster

wilson_blade-98-18x20.jpg

Tenisz felszerelést bemutató cikksorozatunk célja, hogy segítséget nyújtsunk nektek, amatőr teniszezőknek, ha bármilyen teniszezéssel kapcsolatos felszerelést, kiegészítőt szeretnétek vásárolni.  A Fehér Sport Buda jóvoltából, sikerült tesztelnem a Wilson Blade 304 gramm súlyú tavalyi modelljét. 

Külföldi oldalak véleményei

 

Tennis Warehouse

Alapvonal játék - a tesztelők véleménye, hogy nagyon komfortos érzés játszani az ütővel. Egyaránt hosszan lehet vele játszani, mind tenyeres és mind fonák oldalról. Kiemelték a hihetetlen precizitását, pontosságát az ütőnek. Gyors és nagyon stabil ütőnek értékelik a Blade-et. Kis hátrány, hogy pörgetést kicsit nehezebb generálni vele, mint a ritkább húrozású "tesóval". Egy tesztelőnek nem jött be az ütő, mert ő a merevebb keretű ütőket szereti, de elismerte, hogy a megnövelt sweetspot, több erőt és pörgetést generál.

Röpte - a vélemény az volt, hogy könnyű röptézni az ütővel és még az erősen megütött labdákat is könnyű, blokkolni, lassítani. Pontos stabil az ütő, és könnyű röviden röptézni vele.

Adogatás - pontosan lehet irányítani vele az adogatást, főleg  a középre teli lappal megütött szervákat. Kevésbé lehet pörgetett szervát ütni vele. A vélemény az volt, hogy az adogatásoknál csak átlagosan viselkedik az ütő.

Ritörn - könnyű pontosan és erősen ritörnözni az ütővel. A kerekebb fej és a nagyobb sweetspot, megbocsátóbb a rosszul eltalált labdákkal is. 

Hátrányok - nehéz pörgetést generálni, rugalmas keret

Előnyök - sweetspot, stabilitás, pontosság, félelmetes telilapos ütések, komfort érzés

merchantoftennis.com

Előnyök - A tesztelőket lenyűgözte, hogy a sűrű húrozású ütővel mennyivel jobb érzés játszani, mint a hagyományos 16x19-es ütőkkel. Az ütő tökéletes kombinációja az erőnek és a kontrolnak. Az ütőnek jó a tömege és az egyensúlya. Szervánál a csuklót nagyon jól lehet gyorsítani, amivel sok erő generálható. Tisztán, egyszerűen, és könnyen lehet röptézni az ütővel.

Hátrányok - nem meglepő módon, hátránynak a nehezebb pörgetést tartották, az előző 2014-es modellhez képest. 

Saját tapasztalatok

Egy hétig volt nálam az ütő, és kb 5-6 órát tudtam játszani vele. Már rögtön az első alkalommal azt éreztem, hogy egyáltalán nem kell "ismerkednem" az ütővel, mert szinte rögtön tette a dolgát szépen. Nem voltak nagy homály ütések, ami egy új ütővel szinte mindig megesnek. Meglepett az a stabilitás amit a Blade okozott, hiszen a teljes erőből megütött tenyeresek is szinte mindig beestek az alapvonal elé. A kis fej ellenére a sweetspot-ot elég nagynak lehet érezni, ezért stabilan, kevés hibával tudtam játszani az ütővel. A rugalmas keret miatt nagyon komfortos érzést ad a Blade. Úgy érezni, hogy a labda szinte belesüpped az ütőbe. Úgy éreztem, hogy a játéksebességgel sem volt semmi gond, de nyílván egy merevebb keretű ütővel nagyobb labdasebességet lehet elérni. Ezt viszont ellensúlyozza, hogy úgy éreztem, hogy ennél az ütőnél jobban el mertem engedni a kezem, mert tényleg stabilan a pályán lehet vele tartani a labdát, még nagy játéksebesség mellett is. Röptézni szerettem vele, nem volt semmi gond. Jól lehet vele lassítani az erősebben megütött labdákat is. Adogatásnál semmi különöset nem éreztem, és tény, hogy lassabban lehet adogatni vele, mint pl-ul egy Babolat Pure Drive-al. 

Összegzés

Nagyon jó ütőt ismertem meg a 2015-ös 18x20-as húrozású Blade személyében. Nagyon stabilan, pontosan lehet játszani vele. A szokásosnál sűrűbb húrozás, pozitív értelemben, egy egész új játékélményt tesz lehetővé. Aki viszonylag gyors játéksebesség mellet, pályán szeretné tartani a labdát, ez az ütő nagy segítségére lesz ebben. Az igaz, hogy nem egy pörgető ütő, de Milos Raonic sem ezért szereti :)

Ütő fontos adatai

Súly gramm (húrozatlan) 304
Súly gramm (húrozott) 327
Fejméret (cm² / in²) 632/98
Súlyközéppont (mm) 325
Hosszúság (cm) 68,5
Profilvastagság (mm) 20,6
Húrvezetők száma 18x20
Grip méretei (fogás vastagság) 1 - 4
Szerkezet  Braided Graphite & Basalt
Keret Merevség (RA) 64
Ajánlott húrfeszesség (kg) 22 - 26

 

Ezt az ütőt azért merem ajánlani nektek amatőr teniszezőknek, mert nálunk a stabilitás nagyon fontos. Ezért célszerű egy olyan ütőt használni, ami megbocsátóbb a rosszul eltalált labdákkal, és viszonylag nagy sweetspottal rendelkezik. Azt tanácsolom, hogy mindenképpen próbáljátok ki az ütőt, mert szerintem sokaknak fog nagyon tetszeni.

Sose vegyél úgy ütőt, hogy előtte nem próbálod ki játék közben!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teniszezzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6712251980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása