Teniszezzünk

Fejlődj edző nélkül - Hogyan fordítsuk meg a vesztésre álló mérkőzést?

2017. január 28. - tennismaster

a_labdamenet_befejezesenek_utolso_ket_szakasza.jpg

Kétségtelenül az egyik legnehezebb feladat, ha egy vesztésre álló mérkőzést kell megfordítani. Sokan vagyunk akik konokul ragaszkodunk, a gyakran vesztes alaptaktikánkhoz. A siker titka, hogy a győztes stratégiák mindig rugalmasak és lehetőséget adnak nekünk a különböző ritmusváltásokra. 

Legyen tervetek!

Mérkőzés közben a stratégiátok módosításánál, fontos figyelembe vennetek, fizikai és szellemi képességeteket is. A rossz alapstratégián muszáj változtatnotok! A vesztésre álló mérkőzés megfordításának a kulcsa, hogy sikerül-e az ellenfél fejét összezavarnotok. Ha a taktikai váltásotok megzavarja az ellenfelet, már meg is tettétek az első lépést a győzelem felé. Amikor már felétek billen a mérleg, csak rajtatok fog múlni, hogy ez a lendület kitartson a mérkőzés végéig. 

Mit tegyünk a győzelem érdekében?

Nincs könnyebb mint elveszíteni egy mérkőzést, és utána különböző okokat keresni, miért nem ez volt a mi napunk. Elismerem, és velem is sokszor előfordult már, hogy mérkőzés közben nem értem meg, hogy miért állok vesztésre. Ilyenkor csak arra fogom, hogy vagy én játszom rosszul, vagy az ellenfél túl jó. Ehelyett viszont inkább figyeljétek meg az árulkodó jeleket, hogy miért, és hogyan veszítitek el a labdamenetek többségét. Mik lehetnek ezek?

  • sok hálóhibát ütünk - egyszerűen pörgessétek jobban fel a labdákat, és egy ideig  hanyagoljátok a lapos, erős, rizikós labdákat
  • röviden játszunk, az elenfél sok nyerőt üt - itt is a hosszan magasan felpörgetett labdák ütése lesz a megoldás, hiszen így hátul tudjuk tartani az ellenfelet, akinek ezért sokkal nehezebb lesz nyerőket ütnie
  • általában véve sok hibával játszunk - ebben az esetben valószínűleg nem tecnhikai hibát kell keresni, mert a rossz ütések 80 - 90%-a lábhiba, tehát azért ütjük el a labdákat, mert rosszul, késve állunk bele az ütésekbe. Ezért valahogy pörgessétek fel a lábatokat, és azonnal reagáljatok amikor az ellenfél ütőjét elhagyja a labda. Meglátjátok rögtön kevesebb lesz a hiba!

A taktika és a figyelmetek koncentrált, pozitív megváltoztatásával, zavart okozhattok az ellenfélnél. Dobjatok be néha szerva röptét, vagy egy-egy jól kihelyezett alapütés után fussatok fel a hálóhoz röptével befejezni a pontot. Ez biztos kizökenti az ellenfelet. Amikor már látjátok, hogy fordul a mérkőzés, nagy dilemma, hogy maradjatok-e az új taktikánál vagy térjetek vissza az alaptaktikához? Én azt tanácsolom, hogy ilyenkor már visszatérhettek az alap játékotokhoz, hiszen ez az erősségetek.

Legyetek kitartóak, készüljetek keményen a mérkőzéseitekre, és ne engedjétek az elveszettnek hitt mérkőzéseket, és próbáljatok meg mindig valami kiutat találni! Aki ezt kipróbálja meglepődik majd, hogy milyen könnyű az eddig vesztes mérkőzéseket, győzelemmé kovácsolni!

Próbáld ki, és fejlődj velem minden nap!

A bejegyzés trackback címe:

https://teniszezzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2912162071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása